Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Majs første weekend byder på tørt og lunt vejr

Natten til lørdag kan der komme regn. Ellers fortsætter det tørre vejr, og risikoen for tørke er fortsat høj.

Natten til lørdag kan der komme regn. Ellers fortsætter det tørre vejr, og risikoen for tørke er fortsat høj.
Både lørdag og søndag er der gode chancer for at få solen at se og for at have en picnic uden at blive våd. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: Det tørre og milde forårsvejr fortsætter i størstedelen af weekenden.

Det fortæller vagthavende meteorolog det Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Anna Christiansson.

Hele weekenden kommer temperaturen til at være på mellem 12 og 17 grader - dog kan det være lidt koldere ved kysterne med pålandsvind.

- Fredag har vi en hel del skyer, der skal ind over landet. Kun først på dagen er der nogen sol over de østlige egne, siger Anna Christiansson og tilføjer, at den østlige del af Danmark kommer til at have det varmest fredag.

Natten til lørdag er der en front, der passerer landet fra nordvest.

- Den giver lidt regn hist og her. Måske en halv millimeter regn, siger Anna Christiansson.

Heldigvis for dem, der måtte have planer om at tilbringe weekenden udendørs, kommer der lørdag en opklaring, og der kan komme en del sol.

- Der kan dog komme lidt regn hist og her, siger meteorologen.

Søndag bliver tør med nogen eller en del sol, mens vinden også aftager, så der er svag til jævn vind.

Selv om der kan komme lidt regn natten til lørdag og lørdag, vil der fortsat være ganske tørt i Danmark.

- Det er tørt. Det er meget tørt, og vi trænger til vand, siger Anna Christiansson.

Af DMI's tørkeindeks fremgår det, at der er forøget risiko for tørke i størstedelen af landet, mens der enkelte steder - eksempelvis i hovedstadsområdet - er høj risiko for tørke.

Og ifølge Anna Christiansson kommer det ikke til at stoppe lige med det samme.

- Det overvejende tørre vejr fortsætter lidt endnu. Det ser ud, som om vi også har tørvejr mandag og tirsdag i næste uge, og onsdag kan der muligvis komme lidt regn, men ikke så meget.

- Fredag i næste uge ser det dog ud, som om at der kan komme regn. Men det er så langt ude i fremtiden, at det kan nå at ændre sig, siger hun.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.